home verhalen zara en styx
Het eerste nestje van Zara en Styx
Op zaterdag 9 juli 2005 zijn de eerste kinderen van onze Greyhounds geboren.
Beide ouders zijn Grey-hounds zonder stamboom, met wellicht ook een drupje Whippet bloed.

 

Kilian1Kilian2Kilian3

Ze hebben 8 prachtige kinderen, 5 teefjes en 3 reutjes in de kleuren creme, beige, bruin en grijs. Er zijn 2 grote, stevige grijze reutjes die schaapmak geboren zijn, ongelooflijk hoe braaf en aan men-sen gewend zij zijn. Er is 1 heel licht cremekleurig mannetje, dezelfde kleur als zijn moeder. Deze is de underdog van de reutjes want hij is juist heel verfijnd en elegant en bijzonder aanhankelijk. Zijn broertjes zijn goedmoedige goedzakken, dit laatste reutje is echt iets speciaals. Alle teefjes lijken prima voor zichzelf te kunnen zorgen, ze zijn allen nieuwsgierig, levendig, op mensen ge-richt zonder "goedzakkerig" te zijn, ze hebben spirit deze dames en een mooie verfijning. De pup-jes zijn precies tussen de verjaardagen van onze honden geboren, Styx de reu is 4 en Zara onze teef is 2 jaar oud. Ze zijn beiden opvallend laatrijp.

De reebruine Styx is echt het stayerstype, loopt met gemak 12 km naast de fiets en 30km naast het paard, hij is zeer atletisch en kan goed frisbee-en. We willen hem misschien trainen voor flyball. Styx is lief en aanhankelijk en erg aan ons gehecht, bij vreemden is hij vriendelijk maar wat terug-houdend. Hij is langgelijnd en zeer slank van bouw met prachtige zwevende gangen. Hij verslindt de kilometers moeiteloos. Zara is echt een sprinterstype, al hebben wij haar nog nooit voluit zien gaan. In de herfst, als de akkers met mais leeg zijn gehaald gaan onze honden zelf tegen elkaar racen op de uitgestrekte banen van deze akkers. Zara kijkt dan steeds opzij naar Styx, blaft van plezier en blijft speels terwijl ze Styx moeiteloos voor lijkt te blijven. Daarom willen we een keer met een getrainde race Grey oefenen, kijken hoe snel onze honden nu werkelijk zijn.

Zara is superenthousiast en begroet iedereen, bekende of vreemde, even vrolijk. Wel is ze in haar hondse trouw op 1 persoon gericht. Ze vindt het duidelijk erg belangrijk hoe ik over haar denk. Tijdens het fietsen wijkt ze geen meter van mijn zijde en kijkt me altijd aan als ik opzij kijk. Zara heeft een flinke body en mag op haar lijn letten, nu met de zogende kroost is ze heel erg slank, maar voor de zwangerschap was ze al aan de stevige kant. Beide honden zijn erg leergierig, braaf en gehoorzaam. Ze zijn opgegroeid met een kind in huis, jagen tot op heden niet achter wild aan en zijn waaks als het moet maar niet blafferig. Het zijn zeer bijzondere honden en we zoeken echte liefhebbers als nieuwe baasjes voor onze pups. Deze groeien uiteraard in ons gezin op en zijn nu 4 weken oud.

Alle pups zijn geplaatst.


Voor meer foto’s neem een kijkje op www.wolffphotography.nl

 

terug  top Laatste update