home verenigingen federatie
Federatie Greyhoundracing Nederland
De Federatie Greyhoundracing Nederland ( F.G.N. ) is ontstaan uit onvrede over het oude rensysteem van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Hierbij rennen de honden meerdere keren per dag een wedstrijd: serie, ( herkansing ), finale.

Het meer ritten systeem heeft een heel hoog blessure risico voor de Greyhounds. Meerdere wedstrijden geven een hoge graad van verzuring en dit kan levensgevaarlijk zijn. Vaak ontstaan hierdoor de blessures.

De F.G.N. stelt ook de regels op waaraan wedstrijden moeten voldoen. Alle regels zijn zodanig opgesteld dat de Greyhound daarin het middelpunt, c.q. het uitgangspunt vormt. Ook alles daar omheen wordt aan de eigenheid van de Greyhound aangepast. Door onze regelgeving denken wij dat wij van een hondvriendelijke rensport kunnen spreken waarbij het belang van de honden voorop staat. Als U Uw hond ook volgens deze regels wilt laten rennen kunt U lid worden van de F.G.N.

De F.G.N. is lid van de World Greyhound Racing Federation waarvan ook landen als Ierland, Engeland, Australie en Amerika lid zijn. Zij maken voor hun regelgeving gebruik van uitslagen van wetenschappelijke onderzoeken die wereldwijd gedaan worden door artsen die zich volledig op de hondenrensport hebben geconcentreerd.

De F.G.N. heeft op dit moment een renbaan die alleen maar wedstrijden op hun baan wil laten lopen volgens de regels van de F.G.N. Uiteraard zijn meerdere renbanen welkom, mits zij zich aan willen sluiten bij de regelgeving van de F.G.N.

De aangesloten renbaan is:

renbaan beerta "GREYHOUNDPARK BEERTA"
Buitenlandsestraat
Beerta
 
 
terug  top Laatste update