home nuttige info savva
Savva
Binnenkort verschijnt een biografie over Nick Savva, de succesvolste Engelse trainer/fokker aller tijden. Het boek is geschreven door Floyd Amphlett van Savvade Greyhound Star.

Het boek vertelt het verhaal over zijn jeugd op Cyprus, zijn aankomst in Engeland en de start van een 50-plus-jarige liefdesaffaire met greyhounds en greyhoundracing.

Het boek verhaalt van zijn tijd als gokker op de Londense renbanen in de vijftiger jaren en zijn eerste pogingen om trainer te worden op de onafhankelijke renbanen.

De geschiedenis van Westmead(kennels) begint aan het eind van de jaren zestig. Zijn nimmer aflatende ambitie om ooit een van de grootste renhonden aller tijden te fokken, gaat gepaard met teleurstelling, humor, spijt, vastberadenheid en uiteindelijk met succes.

Wat was het echte verhaal achter de beruchte Droopys Hewitt, die werd gediskwalificeerd tijdens de Engelse Derby finale?

Waarom is Nick Savva nog steeds zo bezig met de standaardisering van renbanen?

Natuurlijk wordt een flink gedeelte van het boek besteed aan fokken. Er zijn vele manieren om een teef voor te bereiden op het krijgen van een nest en het optrekken van pups. Nick vertelt uitgebreid hoe hij dat doet in de Westmead-kennels.

En het is al meer dan 40 jaar gelden dat een in de Westmead-kennels gefokte en opgegroeide pup niet achter het haas ging!

Nick biedt eveneens een boeiend inzicht in zijn foktheorieën. Zijn er aanwijzingen dat bepaalde fokreuen en fokteven goede pups vererven en anderen juist niet? Misschien!

Misschien wordt het meest uitgekeken naar het hoofdstuk over trainen. Nick verklaart zijn manier van trainen en het regiem, dat hem gedurende meer dan 40 jaar succes na succes heeft gebracht met zijn betrekkelijk kleine privé kennel accommodatie.

Hij legt uit hoe hij zijn renners fit krijgt, hoe hij inschat of de honden in de juiste renconditie zijn en geeft aan hoe dingen eventueel fout kunnen gaan.

Verder is het leuk te weten dat geen enkele Westmead renner ooit is gemasseerd met masseerolie.

Tenslotte komen er belangrijke portretten aan de orde uit de Westmead-kennels van de sterren en supersterren. En er is natuurlijk nog veel meer te lezen!

Kort en goed: een boek voor de echte greyhoundliefhebber!
Cees van Arkel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Te bestellen via het secretariaat kosten tot 1 januari 2012 (voorverkoop Actie) € 47,50 incl verzendkosten, daarna kost het boek € 55,00. Bestellen >>

 

terug  top Laatste update